BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Liverpool sztárja szurkolókkal verekedett a meccs után

Hatalmas verekedés alakult ki az Uruguay–Kolumbia mérkőzés után a Copa América elődöntőjében. A Liverpool sztárja, Darwin Nunez vezette a játékosokat a lelátóra, hogy megvédjék a családjukat. Néhány ittas kolumbiai drukker bejutott az uruguayi kispad mögötti lelátóra és megtámadta a játékosok családtagjait.

Hatalmas tömegverekedés alakult ki a lelátón a Uruguay–Kolumbia mérkőzés után. A Copa América elődöntőjében csapott össze a két ország, és meglepetésre egy 39. percben szerzett góllal Kolumbia jutott a döntőbe. A meccs után elszabadultak az indulatok, végül az uruguayi válogatott játékosai és edzői stábja verekedésbe keveredett a kolumbiai szurkolókkal a lelátón.

Uruguay
Kolumbia
Darwin Nunez
verekedés
Az uruguayi válogatott tagjai a Liverpool sztárjának vezetésével verekedtek a kolumbiai drukkerekkel / Fotó: Fox Soccer X-oldal

Az események középpontjában a Liverpool sztárja, Darwin Nunez állt, akinek vezényletével vonultak a lelátóra az uruguayi játékosok – írta a Mirror.

A meccs után néhány ittas kolumbiai szurkoló átjutott a kordonokon és megindult az uruguayi kispad mögötti lelátóhoz, ahol a válogatott játékosok családtagjai és barátai tartózkodtak. Itt volt Nunez felesége és kisfia is. A stadionban több felvétel is készült róla, ahogy a drukkerek és a játékosok egymásnak feszülnek, majd az egész jelenet verekedéssé alakult. Egy kolumbiai szurkoló ököllel ütötte meg Darwin Nunezt, aki ez után hadonászni kezdett a körülötte lévő kolumbiaiak felé, többeket sikerült is megütnie.

A verekedésben többek között részt vett a Barcelona sztárja, Ronald Araujo is.

Helyszíni beszámolók szerint 3-4 részeg kolumbiai drukker kezdte el vegzálni az uruguayi játékosok hozzátartozóit, amikor a játékosok a segítségükre siettek, akkor még több drukker indult meg a verekedés felé. A biztonságiak csak késve értek a helyszínre, először levezették a nőket és a gyerekeket a pályára, majd visszasiettek szétválasztani a verekedő játékosokat és nézőket. Egy felvételen az is látszik, hogy Darwin Nunez úgy ért időben a helyszínre, hogy megmászta a lelátót, majd egyből a részeg kolumbiai szurkolók közé vetette magát. Még Nunez közbeavatkozása előtt az látszik a felvételeken, hogy a rendbontók sörös poharakkal dobálják a kispad mögötti sorokban ülő feleségeket és kisgyerekeket.

Később már az látható a videókon, hogy az uruguayi játékosok a pályán nyugtatják a családtagjaikat. Nunezt a kisfiát az ölében tartva kapták lencsevégre, a Liverpool csatárán látszik a feldúltság.

Az uruguayi El Pais lap arról ír, hogy a verekedésbe az uruguayi drukkerek is bekapcsolódtak, de többen súlyosan megsérültek. A kolumbiai szurkolók túlerőben voltak. Az uruguayi védő, Jose Maria Gimenez katasztrófának minősítette az esetet és számon kérte a szervezőkön, hogy miért nem volt elég biztonsági őr a mérkőzésen.

Katasztrófa volt. A családunkat megtámadták és sehol sem voltak a biztonságiak. Meg kellett védenünk a családunkat. Az egész azért volt, mert páran túl sokan ittak. Néhány őrült lavinát indított el

– mondta Gimenez.

A labdarúgó-szövetség vizsgálja az esetet, és vélhetően az uruguayi játékosok büntetésre számíthatnak, amiért szurkolókkal verekedtek.

Kolumbia vasárnap játszik döntőt Argentínával. A mérkőzés rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hiszen Kolumbia 28 meccs óta nem talált legyőzőre, miközben Argentína a FIFA világranglistája alapján a legerősebb válogatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.