BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
SÓS Csaba; MILÁK Kristóf

Párizs 2024: Milák Kristóf kihagyja a váltót, de nagyobb gondjuk is van a magyar úszóknak

Eltévedő sofőrök és rossz minőségű ételek is nehezítik a magyar úszóválogatott felkészülését. Sós Csaba szövetségi kapitány Milák Kristófról is megosztotta gondolatait, de összességében optimista.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint több területen is akad probléma a párizsi olimpián, és a szakember azt is elárulta, hogy Milák Kristóf váltóban nem úszik majd a francia fővárosban.

Sós Csaba, Milák Kristóf, úszás
Milák Kristóf (b) és Sós Csaba (j) Párizsban is szeretne együtt ünnepelni / Fotó: Kovács Anikó

„Vegyesek a tapasztalataink, hiszen a transzportunk az olimpiai faluból például katasztrofális, harmincöt perc és másfél óra között mozog a dolog, volt olyan sofőr, aki úgy eltévedt, hogy visszament a faluhoz. Az étel a versenyzők szerint elég silány, és gyakran előfordul, hogy el is fogy” – sorolta a nem túl pozitív tapasztalatokat a szövetségi kapitány az M4Sportnak egy nappal az úszóprogram szombati rajta előtt a medencés versenyek helyszínén, a harmincezer néző befogadására is alkalmas La Défense Arénában.

Sós Csaba hozzátette, hogy a kialakított medence vízmélysége a világeseményeken megszokott háromméteres helyett csak kétméteres, így a fizika szabályainak megfelelően várhatóan lassabbak lesznek majd a versenyek, hiszen a hullámok sokkal jobban visszaverődnek, emiatt véleménye szerint jóval kevesebb világcsúcs fog születni a francia fővárosban.

„Persze ami nekünk a legfontosabb, hogy van a medencében víz, a mélység mindenkinek ugyanannyi lesz, a melegítőmedence pedig akkora, amekkorát még nem láttam. A nézőtér hatalmas, biztos vagyok benne, hogy remek hangulatú versenyeket láthat majd a közönség” – egészítette ki a szakvezető, aki természetesen kitért a közvéleményt talál leginkább foglalkoztató témára, Milák Kristóf helyzetére is. Ennek kapcsán elmondta, hogy a 200 méter pillangóúszás címvédője még nem érkezett meg Párizsba, ám ez nem befolyásolja az egyéni szereplését, hiszen nincs időeltolódás, az otthoni körülmények között pedig nyugodtabban készülhet.

Párizs 2024: nem találják Milák Kristófot, még az edzője sem tud róla semmit

Elméletben később utazott volna el Milák Kristóf Párizsba. Milák edzője, Virth Balázs immár több mint egy hete nem látta a tanítványát.

„Az elmúlt időszakban, azt gondolom, ez a legártatlanabb hír vele kapcsolatban” – mondta Sós Csaba, aki azt is elárulta, hogy Milák már a júniusi, belgrádi Európa-bajnokságot követően megbeszélte vele, hogy csak egyéniben indul majd, így a 4-szer 100 méteres férfi váltó a Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállításban ugrik medencébe. A kapitány szerint ez a váltó nélküle is nagyon erős, és reális esélye van a döntőbe jutásra.

Az úszóversenyek előfutamai mindennap 11.00 órakor kezdődnek a Paris La Défense Arénában, míg az elődöntőket és a finálékat 20.30-tól rendezik.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.