BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan Csoboth Kevin új klubja: lila helyett zöld-fehér

A svájci St. Gallenbe igazolt a magyar válogatott labdarúgó, Csoboth Kevin. Ez Svájc legidősebb futballklubja, 1879-ben alapították.

A svájci St. Gallenben folytatja pályafutását Csoboth Kevin, a magyar labdarúgó-válogatott támadója. A klub honlapja szerint a 24 éves játékos 2028-ig szóló megállapodást írt alá.

Stuttgart, 2024. június 24.A győztes gólt szerző Csoboth Kevint (k) köszöntik csapattársai a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.MTI/Koszticsák Szilárd
A svájci St. Gallenbe igazolt Csoboth Kevin / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

„Kevin gyors, fordulékony és gólérzékeny futballista, aki több helyen is bevethető elöl. Fiatal kora ellenére rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, és örülünk, hogy bennünket választott” – jelentette ki Roger Stilz sportigazgató.

Csoboth az elmúlt két szezonban az Újpest FC-t erősítette, amelyben 59 mérkőzésen 12 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott, a júniusi Európa-bajnokságon pedig ő szerezte a 101. percben a győztes találatot Skócia ellen.

Az 1879-ben alapított St. Gallen a legrégebbi svájci futballklub, de csak két bajnoki címet (1904, 2000) és egy Svájci Kupát (1969) nyert. A 2000-es években kétszer kiesett a másodosztályba, de az utóbbi tíz évben stabilizálta helyét az élvonalban. Hazai meccseit az 19 694 férőhelyes Kybunpark Stadionban vívja.

Egy kisebb vidéki ház árát hordhatja magán Csoboth Kevin

Csoboth Kevin nem csak tehetségével hívta fel magára a figyelmet. A fiatal tehetséget minden bizonnyal egy Rolex Datejust órával a csuklóján fotózták le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.