BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fotókon az ország egyik legnagyobb sportberuházása

Dunakeszin kormányzati támogatással épült sportuszoda. Az építkezés két és fél év alatt kész is lett, az uszodában akár nemzetközi vízilabda meccseket is lehet tartani.

Szombaton nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Dunakeszin a Dömötör Zoltán-sportuszoda, mely a Dunakeszi Diáknegyed nevű projekt keretében valósult meg, amelynek költségvonzata nettó 37,2 milliárd forint volt.

uszoda
Nemzetközi vízilabdameccse is helyet kaphatnak az uszodában/Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook

A nemzetközi vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas uszoda hét éven belül már a második a városban, hiszen 2017-ben nyílt meg a Gérecz Attila Tanuszoda is.

Tanmedence/Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook

A létesítményben helyet kapott egy 25X33 méteres medence, de nem hiányoznak onnan a tanmedencék vagy épp a szauna és a jakuzzi sem, de persze öltőzők, iroda, konditerem is van az épületben.

Szabadtéri medence is van az uszodában/Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook

A 2022-ben, kormányzati támogatással indult beruházás keretében azonban nemcsak uszodát, de egy gimnáziumot és egy szakiskolát valamint két sportpályát is kap a város, és a sportuszodában még lelátót is kialakítottak. A beruházást a Magyar Építők beszámolója szerint a Laterex Építő Zrt. és a West Hungária Bau Kft. építette fel, alig több mint 2 és fél év alatt.

A Dömötör Zoltán-sportuszoda bejárata/Fotó: Magyarország Kormánya / Facebook

A Dunakeszi Diáknegyedben megszülető Dunakeszi IV. Béla Király Gimnáziumban és a VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában a tervek szerint mintegy 1530 fiatal tanulhat és sportolhat majd. A megnyitón még Tuzson Bence igazságügyi- és Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter is tiszteletét tette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.