BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkeznek az új Xbox konzolok, már előrendelhetők

Az Xbox Series X és Series S nem úgy teljesít, ahogy azt a Microsoft elképzelte: eladásaik jóval elmaradnak a konkurens PS5-től, így új stratégiára volt szükség. A Microsoft nemrég bejelentett három új Xbox konzolt, melyek csak a tárhelyükben és a külsőjükben fognak eltérni az eddigi kiadásoktól, ezzel viszont akár fel is frissíthetik az eladásokat.

Meglepően radar alatt maradt a Microsoft egyik friss bejelentése: megerősítették két új Xbox Series X és az új Xbox Series S konzoljának megjelenési dátumát – a három új modell októberben kerül piacra, és már most előrendelhető. Az új változatokat először az Xbox Game Showcase során mutatták be júniusban, és mindegyik nagyobb tárhelykapacitással, valamint új színösszeállításban érkezik. Fontos megjegyezni, hogy ezek nem „pro” verziók, hanem egyelőre a 2020-ban piacra dobott verziók ráncfelvarrása.

Xbox Series X
Ekkor érkeznek az új Xbox konzolok, már előrendelhetőek / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

 

A legkiemelkedőbb modell a limitált kiadású, 2 terabyte-os Xbox Series X, mely a „galaxy black” nevet kapta. A kozmoszt idéző, csillagos éjszakai égbolt mintázatú konzol egy hozzáillő fekete-fehér, zöld beütésű kontrollerrel és állvánnyal érkezik. Ez az egyetlen modell a három közül, amely fizikai lemezmeghajtóval rendelkezik. Ezen kívül

  • egy teljesen digitális, 1 terabyte-os Xbox Series X is elérhetővé válik, „robot white” színben, amely korábban kizárólag a kisebb, olcsóbb és kevésbé erős Xbox Series S-re volt jellemző;
  • valamint az 1 terabyte-os Xbox Series S modell szintén elérhető lesz a „robot white” színben, amely korábban csak fekete változatban volt kapható.

Mindhárom új Xbox konzol előrendelhető, és október 15-én jelenik meg, épp időben a karácsonyi szezonra és a várható Black Friday akciókra – írja a The Independent.

Xbox Series X, 2 terabyte, „galaxy black” különleges kiadás – 599,99 dollár (212 000 forint)

A legnagyobb figyelmet a limitált kiadású „galaxy black” Xbox Series X kapja, amely csillogó fekete burkolatot kapott, fehér és zöld pöttyökkel. A Microsoft megduplázta a belső tárhelyet, így az 1 terabyte helyett 2 terabyte kapacitást kínál. Az új kiadás természetesen drágább lesz, mint az eredeti 1TB-os Xbox Series X.

 A csomag tartalmazza az új Xbox vezeték nélküli kontrollert is, amely fekete előlappal és zöld hátlappal rendelkezik. 

A konzol október 15-én jelenik meg, és csak korlátozott mennyiségben lesz elérhető.

Meghajtó nélküli Xbox Series X, 1 terabyte, „robot white” kiadás – 449,99 dollár (159 000 forint)

A „robot white” Xbox Series X egy olcsóbb, teljesen digitális verziója a zászlóshajónak, amely nem rendelkezik lemezmeghajtóval, de ugyanazzal a 12 teraflopos processzorral.  A Microsoft bejelentette, hogy 

a korábbi „carbon black” 1 terabyte-os Xbox Series S modell helyett a „robot white” verziót kínálja majd.

Ha olyan Xboxot keresünk, amely a jövőben is megállja a helyét, az Xbox Series X sokkal erősebb, mint az Xbox Series S, és ha nem ragaszkodunk a fizikai lemezes játékokhoz, mostantól kedvezőbb áron érhetjük el. 

Xbox Series S, 1 terabyte, „robot white” kiadás – 349,99 dollár (124 000 forint)

Az 1 terabyte-os belső tárhellyel rendelkező Xbox Series S korábban csak fekete színben volt elérhető, de mostantól a „robot white” színben is megvásárolható, akárcsak a 512GB-os modell. Bár nem a legerősebb konzol, mégis nagyon megbízható eszköz.

Ez az új kiadás ugyanazt a teljesítményt kínálja, és rendkívül jó választás, ha egy olcsóbb, teljesen digitális konzolt keresünk. 

Mindhárom Xbox konzol előrendelése már aktív, a hivatalos megjelenés pedig október 15-e, viszont hivatalos magyar árakról még nincs információ. 

Mi indokolja az új kiadásokat?

Még júliusban napvilágot látott pár érdekes adat az elmúlt év konzoleladásairól: a PS5 megjelenése óta már 8 százalékkal előzte meg elődje eladásait, az új Xbox konzol viszont 13 százalékkal van lemaradva az Xbox One-tól. Ez a lemaradás azt is jelenti, hogy 

az Xbox Series X-nek még a két generációval ezelőtti Xbox 360 eladásait sem sikerült megugrania.

A Microsoft úgy tűnik ezekkel az új ráncfelvarrott konzolokkal próbálja kiegyenlíteni az eladási számokat, főleg, hogy a PS5 és a Series X egyik legvitatottabb problémáján javít: a tárhelyen. A konzolokra megjelenő játékok hatalmas tárhelyet foglalnak el, így sokszor csak pár játék lehet egyszerre letöltve, ami kényelmetlen a játékosoknak. A konzolok tárhelyét lehet bővíteni, de annak borsos ára van.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.