BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kedvelt tejes italt hívott vissza az Auchan

Nem megfelelő címkézés miatt vissza kellett hívni az An Kedvenc Bar. Tejes turmixot. A terméken nem megfelelően tüntették fel az allergéneket. A turmixok bármelyik Auchan üzletben visszaválthatók.

A nem megfelelő magyar nyelvű címkén, nem jelölt allergén (tej) jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívja a forgalomból az An Kedvenc Bar. Tejes turmixot – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Male,Hand,Holding,A,Bottle,Of,Milkshake,On,A,Pink
Auchan
Ne fogyassza el az An Kedvenc Bar. Tejes turmixot, a címkéjéről hiányoznak az allergének / Fotó: Shutterstock

A hivatal kéri a tejre érzékeny vásárlókat, hogy a 750 milliliteres kiszerelésű terméket ne fogyasszák el.

Bármelyik Auchan áruházba visszavihető a visszahívott turmix, amelynek az árát blokk nélkül is visszatérítik.

Kiemelték, az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így egyebek mellett a glutént tartalmazó gabonaféléket, rákféléket, tejet és a tojást is. Túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék, és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.

Veszélyes merőkanál és burgonyatörő: konyhai eszközöket hívtak vissza

Mérgező vegyületek oldódnak ki az Alpina márkanevű konyhai eszközökből, lépett a Nébih. Az élelmiszerekbe kerülhetnek veszélyes anyagok, akár a papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.