BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Balatonvilágos, 2021. július 11.A Szolnok és Fonyód között közlekedő Napfürdő Expressz Balatonvilágosnál 2021. július 11-én. A nyári menetrend bevezetése óta a Balaton déli partjára az új emeletes KISS motorvonatokkal is el lehet jutni a fővároson át a Szob–Vác–Fonyód, valamint a Szolnok–Cegléd–Fonyód útvonalon.MTI/Máthé Zoltán

Kiderült, hogy vonattal vagy autóval érdemesebb a Balatonra menni – videó

Nem bánja meg, aki a vonatot választja, amikor a Balatonra látogat. A balatoni járatokon megfizethető árú büfékocsi, hűtött helységek és kiszámítható menetidő várja az utasokat.

Érdemes a vonatot választani, ha akarunk egyet csobbanni a Balatonban – derült ki a MediaWorks videóriportjából. A hétvégi csúcsforgalomban sokkal gyorsabb lejutni a magyar tengerhez, mint autóval. Budapestről Siófokig 4000 forint oda-vissza a legolcsóbb jegy, míg egy átlagos fogyasztású autóval ennek legalább a duplája.

Balatonvilágos, 2021. július 11.A Szolnok és Fonyód között közlekedő Napfürdő Expressz Balatonvilágosnál 2021. július 11-én. A nyári menetrend bevezetése óta a Balaton déli partjára az új emeletes KISS motorvonatokkal is el lehet jutni a fővároson át a Szob–Vác–Fonyód, valamint a Szolnok–Cegléd–Fonyód útvonalon.MTI/Máthé Zoltán
vonat
Érdemes vonattal utazni a Balatonra / Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A MÁV tavaly nyáron is népszerű volt: az előző évben összesen több mint 3 millióan utaztak a balatoni járatokon. A videó a vonat előnyeire is felhívta a figyelmet, ilyen

  • a büfékocsi,
  • az ingyenes wifi,
  • a légkondicionált helység
  • a sebesség,

és az sem mellékes, hogy elkerüljük a dugót. 

Éjszaka is utazhatunk vonattal a Balatonra a nyáron

Ahogy korábban megírtunk, hétköznap is utazhatunk a főszezonban éjszakai vonattal a Balaton déli partja és Budapest között a MÁV Bagolyvonataival. 

A Bagolyvonatok Budapest és Keszthely között naponta, míg az  északi és a nyugati parton főként péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekednek a MÁV tájékoztatása szerint. 

A vonatokkal éjszakánként akár 5-7 ezren is utazhatnak.

A hétvégéken óránként indul Bagolyvonat a déli partra

A déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban naponta kétóránként járnak az éjszakai vonatok, és a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Hétvégente, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként járnak, ám egyes vonatokra Székesfehérváron át kell szállni.

Az északi és a nyugati parton hétvégenként (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka) a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely–Tapolca, Tapolca–Balatonfüred és a Balatonfüred–Székesfehérvár között. 

Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik.

Az éjszakai vonatokon általános díjszabás szerint lehet utazni, helyjegyet nem kell külön váltani, sőt az ország- és vármegyebérlet, valamint ezek napijegyváltozatai is érvényesek rájuk.

Már tízezren utaztak a Balatonra az étkezőkocsikban

A Világgazdaság is megírta, hogy már több mint tízezren fogyasztottak ételt vagy italt az Utasellátónál. A már több mint 75 éves Utasellátó a nyári szezonban megújult étlappal várja a vendégeket. Több mint négyszáz munkavállaló dolgozik a vasúti vendéglátásban, naponta több mint száz vonaton.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.