BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem ürült ki a Balaton, ezért is több az egész évben nyitva tartó szolgáltató

Tízszer annyi szolgáltató, szálláshely és attrakciók várja egész éves nyitvatartással a Balatonra érkezőket, mint tíz éve. Az egész évben nyitva tartó vállalkozásokat és az aktuális programokat, a négy évszakos balatoni kínálatot mutatja be a most startolt VisitBalaton365.hu weboldal. Ezer indok szól a tó mellett az új kampány szerint. Is.

Mintegy másfél ezer szolgáltató, 80 fesztivál és számos különböző rendezvény sorakozik a VisitBalaton365.hu weboldalon, amely most éppen arról informál, hogy a főszezon után is érdemes meglátogatni a Balatont.

Balaton
Ősszel sem ürül ki a Balaton / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Nem ért véget a balatoni nyár, az időjárás változik, de a Balaton továbbra is bőven van ad okot, hogy az utazni, pihenni, kikapcsolódni készülők úti célja legyen ősszel is.

1000 indok az őszi Balaton mellett

Elindult a VisitBalaton365 őszi kampánya, a magyar tenger vendégvonzó képességéről szóló panelbeszélgetésen Princzinger Péter, a VisitBalaton365 ügyvezetője elmondta, hogy 2019 óta dolgoznak a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve a Balaton négy évszakos kínálatának megteremtésén.

A most indult kampány szlogenje: 1000 indok az őszi Balaton mellett, nem túlzó. 

A négy évszakos kínálat egyik alappillére a kerékpározás, a tó körüli és tókerülő túrák sokszínű kínálata, az ehhez megteremtett infrastruktúra.

A Világgazdaság kérdésére Priczinger Péter arról tájékoztatott, hogy 

2024 első nyolc hónapjában 40 százalékkal többen béreltek kerékpárt a BalatonBike 365 kölcsönzőpontjain, mint egy évvel korábban.

A kölcsönzött kerékpárral túrázók 20 százaléka külföldi volt.

Balaton
Kerékpározni is minden évszakban lehet a Balatonnál / Fotó: Lang Róbert / Somogyi Hírlap

A  BalatonBike365 márkanéven egy térségi szintű látogatómenedzsment-rendszer üzemel, sikeresen.

Egyre többen keresik fel a Balatont ősszel és tavasszal is,

most a jól működő információs rendszert kiterjesztették, és már nemcsak a biciklis lehetőségeket, hanem a balatoni turisztikai kínálat teljes spektrumát bemutatja.

A VisitBalaton365 oldal megkönnyíti az utazók tájékozódását, naprakészen, egy helyre csoportosítva informál a nyitva tartó üzletekről és az aktuális programlehetőségekről.

A Balatonnál új szelek fújnak: az őszelő hétvégéjén nagy volt a sürgés

Tömegek látogattak legnagyobb tavunkhoz szombaton és vasárnap. Az utolsónak gondolt, utónyári hétvégi kánikula kihasználása vezérelt sokakat a Balatonhoz. A jó hír az, hogy a mostani esős napok után még lesznek melegebb időszakok, a szolgáltatók nem zártak be a Balatonnál, és az őszre, sőt a télre is készülnek.

Minden héten több program zajlik, ezekből legalább hármat minden héten kiemelten, megközelíthetőségi adatokkal, szöveges ajánlóval, kapcsolódó szálláshely-információkkal ajánlanak a Balatonra készülőknek.

Egész évben látogatható programok, attrakciók és szálláshelyek sokasága jelzi, hogy mindig van miért ellátogatni a Balatonra. A növekvő keresletre látványosan reagál a megsokszorozódott kínálat, konkrétan

már tízszer annyi szolgáltató, szálláshely és attrakciók várja egész éves nyitvatartással a Balatonra érkezőket, mint tíz éve. 

Tévhit, hogy a Balaton a nyár végével bezár

A Balatonnál is lezárult egy hosszabb fejlesztési időszak, a jövőben pedig még nagyobb fókuszt kap a megújult kínálat – mondta Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója, leszögezve:

A Visit Hungary célul tűzte ki, hogy a magyar turizmus egyik legvonzóbb desztinációja, az országimázs szempontból is meghatározó Balaton markánsan jelenjen meg kül- és belföldön egyaránt – hangsúlyozta a turisztikai szakember. 

E cél megvalósítását szolgálják majd a márka őszi kampányaktivitásai, amelyben 

  • a gyógyfürdők, 
  • valamint a tó körüli szabadidős tevékenység is kiemelt szerepet kap. 

A Visit Hungary a VisitBalaton365-tel közösen ösztönzi a balatoni hálózatosodást, az összefogást is, hogy erős és egységes élményalapú termékcsomagokat tudjanak kínálni a Balatonnál – hangzott el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.