BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénteken is folytatódik a sztrájk Belgium második legnagyobb repterén

Pénteken is töröltek minden járatot Belgium második legnagyobb utasforgalmú repülőterén, a Charleroi-n, folytatódik az előző nap indult sztrájk – jelentette a bx1 belga televíziós csatorna.

Ahogy arról korábban a Világgazdaság is beszámolt, a dolgozók csütörtökön sztrájkba kezdtek Belgium második legnagyobb utasforgalmú repterén, a charleroi-i repülőtéren. A légikikötő a munkabeszüntetés miatt megbénult, minden járatot töröltek.

Üresen áll a charleroi-i repülőtér várója: se dolgozók, se utasok / Fotó: Belga via AFP

A sztrájk pénteken is folytatódik, a tervek szerint a nap folyamán további egyeztetések zajlanak majd a repülőtér vezetése és a szakszervezetek között.

A vita középpontjában a munkakörülmények állnak. A sztrájkolók szerint a munkaterhelés kibírhatatlanná vált, részben a munkaerőhiány miatt. A munkavállalók képviselői az „agresszív vezetési politikát” is bírálják.

Több légitársaság már csütörtökön hajnali egy óra körül figyelmeztette utasait, hogy járataikat törlik, de sokan csak a helyszínen értesültek erről. A szakszervezeti akció 30 ezer utast és mintegy 200 járatot érint.

A magánszektorban alkalmazottak nemzeti szakszervezete (CNE) szerda este közölte, hogy a dolgozók képviselői nem tettek hivatalos sztrájkfelhívást.

A repülőtér vezetősége elítélte a „vad akciót”, amelyet nem jelentettek be időben, és úgy véli, hogy a szakszervezetek nem tartják tiszteletben a társadalmi béke iránti elkötelezettségüket.

A charleroi-i repülőtér több mint 190 célállomást szolgál ki, évi nyolcmilliós utasforgalommal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.