BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült: rengeteget neteznek a magyarok Olaszországban – itt a lista

Olaszországban kezdik, de Horvátországban folytatják a nyarat a magyarok.

Idén nyáron a Yettel ügyfelei összesen 155 külföldi országban roamingoltak, és 126 országból látogattak Magyarországra olyan külföldi mobilhasználók, akik a társaság hálózatára csatlakoztak – olvasható a Yettel sajtóközleményében.

Olaszország
Az olasz térségben növekszik meg leginkább a magyarok külföldi adatforgalma / Fotó: Denis Belitsky

A cég nyári adatforgalmi elemzése meglepő eredményeket hozott többek között a külföldön mobilt használó Yettel-előfizetők esetében: az idei nyári hónapok aggregált mobilhasználati szokásait vizsgálva kiderült, hogy 

júniusban az olasz térségben növekszik meg leginkább a magyarok külföldi adatforgalma, július–augusztusban pedig Horvátország veszi át a vezető szerepet.

A hozzánk látogató külföldi ügyfelek adatforgalma a június–július–augusztus hónapokban egyre magasabb volt, a három nyári hónapban átlagosan több mint 60 százalékkal többet mobilneteztek az itt tartózkodó vendégek, mint egy átlagos tavaszi hónapban. A legnagyobb forgalmat lebonyolító külföldi országok idén nyáron 

  • Németország, 
  • Románia, 
  • Ausztria, 
  • Lengyelország és 
  • az Egyesült Királyság.

Az előző évekhez képest több mint kétszeresére nőtt a kiszolgált adatforgalom mennyisége. A hónapokat tekintve a naptár szerinti sorrendben dőltek meg a havi adatforgalom-rekordok, a legforgalmasabb hónap az augusztust volt. A jelentősebb vízterületek közül a nyáron a Balatonnál volt a legnagyobb adatforgalom-növekmény, ezt a Tisza-tó környéke, majd a Velencei-tó térsége követte.

A teljes országot vizsgálva a top adatforgalmazó területek idén nyáron Budapest és Pest vármegye, továbbá Győr-Moson-Sopron, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun vármegye.

A Yettel az elmúlt időszakban egy több tízmilliárd forint értékű beruházás részeként a teljes hálózatának megújításába kezdett. Ez nem csak az országosan elérhető 4G-hálózat kapacitását növelte a korábbi két-háromszorosára, de lehetővé tette az 5G bevezetését és elterjedését is, ami mára mintegy ezer bázisállomáson érhető el országszerte, és augusztusban az országos adatforgalom több mint 20 százaléka már ezen az új technológián zajlott. 

Miért nem nyaralnak a magyarok? És a többiek?

Nem nyaral a magyarok 43 százaléka, miközben a Spanyolországban élők 33 százaléka, a franciák és a németek csaknem negyede nem engedheti meg magának az egyhetes vakációt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.