BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
demokratikus charta

Gyurcsány szívességet tett Orbánnak

Aligha tehetett volna nagyobb szívességet a Fidesznek Gyurcsány Ferenc annál, mint hogy a múlt héten néhány ezer ember előtt, rekedtes hangon üvöltve kérdőjelezte meg Orbán Viktor politikai legitimitását.
2010.11.08., hétfő 05:00

A volt miniszterelnök nyilván személyes revánsként élhette meg, hogy a mostani kormányfőt hazugsággal, csalással és lopással vádolja meg, mindez azonban az ő szájából igencsak hiteltelenül hangzott. Így aztán remek alkalmat kínált tálcán a kormánypártnak ahhoz, hogy az utóbbi hetek törvénykezési ámokfutását bírálókat egy kalap alatt láttassa a bukott szocialista politikussal.

Gyurcsány nem csak azok dolgát nehezítette meg, akik aggódnak a jogállam sorsáért, egyben elutasítják az MSZP-t. Szemmel láthatóan a saját pártjában is zavart okozott. A Demokratikus Charta rendezvényével ugyanis beelőzött a szocialisták hasonló akciója elé. Párttársa, Szanyi Tibor egyenesen leárulózta az önjáró volt miniszterelnököt. Így aztán kérdés, hogy a szocialista frakció ma megadja-e a lehetőséget a bejelentkező Gyurcsánynak arra, hogy azonnali kérdést tegyen fel a parlamentben Orbán Viktornak.

Ettől függetlenül az MSZP-ből többen – köztük maga a pártelnök is – szolidaritásukat fejezték ki Gyurcsány Ferenccel a sukorói telekcsere miatt ellene intézett fideszes vádak kapcsán. Jó okuk van rá. Ha sikerül az ügyet szimpla politikai megfélemlítésként beállítaniuk, akkor abból a párt egésze hasznot húzhat.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.