BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
máv, emma

Elvira után itt van Emma a MÁV-nál: szintet lépett az utazástervezés Magyarországon

Az Egységes Menetrend Magyarországon néven induló rendszer az első olyan, integrált utazástervező platform itthon, amellyel nemcsak a hazai vasúti és autóbuszos menetrendek válnak elérhetővé, hanem a járatok valós idejű adatai is. Az új, Emma névre keresztelt platformról Hegyi Zsolttal, a MÁV-Start vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.

Évtizedes problémát old meg az Emma rendszer azzal, hogy egy hálózatba szervezi a különböző közösségi közlekedési módokat – árulta el a VG Exkluzív legfrissebb adásában Hegyi Zsolt, a MÁV-Start vezérigazgató-helyettese. 

máv, emma
 

A szakértő kiemelte: van egy 175 éves múltra visszatekintő vasúti közlekedésünk és egy olyan autóbuszhálózatunk, amely szintén nem fiatal, viszont ez a két rendszer eddig egymással párhuzamosan és egymástól függetlenül fejlődött, ami a jövőbeli tervek megvalósítása szempontjából nem ideális. A cél ugyanis egy hálózatba szervezni a különböző közlekedési módokat, hogy végül ezekből egy szolgáltatás tudjon létre jönni. 

A beszélgetés tartalmából: 

  • Hogy működik majd együtt a jövőben Emma és Elvira? (0:45–3:10) 
  • Hogy lesz Emma a legjobb közösségi közlekedéstervező a piacon? (3:20–7:28) 
  • Hogy építik be a felhasználói visszajelzéseket az Emmába? (7:40–10:01) 
  • Hányan használják az új vármegye- és országbérleteket? (10:25–12:20) 

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.