BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Októbertől újabb jelentős gázáremelés várható

Október elsejétől megint újabb gázáremelésre számíthatunk, ami várhatóan 10 százalék feletti mértékű lesz – hivatkozik a reggel.hu a Napi Online cikkére.

Az október elsején esedékes következő áremelésnek 10 százalék felettinek kell lennie, a július elsejei ugyanis elmaradt a piaci folyamatok által indokolttól - nyilatkozta a lapnak Kutas István, az E.On Földgáz Zrt. kommunikációs vezetője. Ezt követően januártól egy újabb, szintén 10 százalékot meghaladó drágulásra lehet számítani, hiszen akkorra már a 120 dollárnál is magasabb olajárhoz kell viszonyítani a magyarországi kisfogyasztói gázárakat.

A lap hírére reagálva Daróczy Dávid kormányszóvivő közölte: az E.On-nak, mint gázszolgáltatónak, nem feltétlenül ugyanazok az érdekei, mint a fogyasztóknak és a kormánynak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.