BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túlórával a korai nyugdíjért - A munkavállalók többsége ezt választaná Németországban

Szívesebben menne az előírtnál korábban nyugdíjba a német munkavállalók többsége, akár úgy is, hogy túlórákkal váltanák ki a fennmaradó munkaidőt – derült ki a Gothaer Versicherung felméréséből.

 Az ehhez szükséges átszámítási módszer már létezik is, csakhogy a munkahelyek túlnyomó részénél még nem áll rendelkezésre a lehetőség: a német dolgozók mindössze alig ötödének van meg az ehhez szükséges „munkaóraszámlája”. Az elemzés tanúsága szerint a német dolgozók 84 százalékának nem fűlik a foga ahhoz, hogy kivárja a 67 éves nyugdíjkorhatárt. Csakhogy ez érzékeny pénzügyi veszteséggel járhat nyugdíjas korban – mutat rá a Die Welt.

Eszerint a 67 éves koruk előtt visszavonulóknak minden egyes „lespórolt” hónap 0,3 százalékos levonást jelent nyugdíjukból életük végéig. Ezt az anyagi veszteséget elkerülhetik ugyanakkor, ha a rendes munkaidejükön túl teljesített munkaórákat felhalmozzák munkaóraszámlájukon.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.