BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Borsik: bérbefagyasztás törölve

A mai tárgyaláson töröltük a szótárból a nulla béremelés, a bérbefagyasztás, a minimálbér szükségtelensége kifejezéseket - közölte az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) a munkavállalókat képviselő Borsik János az OÉT-nek a miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően.

A sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette, az OÉT képviselői - a munkáltatói és a munkavállalói oldal egyaránt - részt vesznek a szombatra összehívott nemzeti csúcson.

A miniszterelnök szerint a reális cél az, hogy a jövedelmek tartsanak lépést az inflációval, de erről a pénteki OÉT-ülésen folytatódnak a tárgyalások. Futó Péter, a munkáltatói oldal képviselője elmondta, a legtöbb pontban egyetért a Borsik János által megfogalmazottakkal.

 

Futó Péter azt is hozzátette, a válságnak csupán az első cunamiját sikerült megállaítani, ezért mindent a stabilitásnak kell alárendelni. Az adóreformnál is fontosabb a stabilitás - mondta Futó. Szerinte az első félév ismerete után lesz érdemes adóreformon gondolkodni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.