BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brüsszelbe tart a miskolci villamos

Miskolcon aláírták annak a nagyprojektnek a támogatási szerződését, amely révén megújul az észak-magyarországi város villamosközlekedése.

A Zöld Nyíl nevű nagyprojekt keretében a tervek szerint korszerűsödik és meghosszabbodik a jelenlegi miskolci 1-es villamos vonala: 9,6 kilométer felújított és 1,4 kilométer új villamospálya kapcsolja majd össze a városközpontot a sűrűn lakott lakótelepes övezettel. A támogatás révén lecserélik a jelenleg használt régi, negyvenéves villamosokat 31 korszerű alacsony padlójú járműre, valamint 45 hozzá igazodó, korszerű megállót is építenek.

A nagyszabású fejlesztéshez 34 milliárd forintos támogatást igényelt Miskolc az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2007-13-as keretéből. A kormány szeptemberben hagyta jóvá a tervet. Mivel a beruházás nagyprojektnek minősül  (értéke meghaladja a 13 milliárd forintot), az uniós szabályok szerint ahhoz, hogy az igényelt EU- és hazai hozzájárulást megkapja, az Európai Bizottság illetékeseinek is jóvá kell hagyni a miskolci támogatási kérelmet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.