BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Nőkre, alkoholra és tőzsdére mindig lesz igény" - Kobulniczky a mostani helyzetről

Nőkre, alkoholra, szerencsejátékra, tőzsdére minden körülmények közt van igény – mondta a Figyelőnek Kobulniczky Tamás.

A Cashline Értékpapír Zrt. frissen kinevezett vezérigazgatója szerint hazánk nincs jó helyzetben, mivel nyitott, kívülről finanszírozott, exportalapú ország. A különböző forgatókönyvek szerint 50 ezer és 500 ezer fő között lesz az új munkanélküliek száma, s akár tartósan is elszabadulhat a forint/euró árfolyam.

„Monetáris kérdésekben két ember, Bokros Lajos és Soros György véleménye mértékadó a számomra. Utóbbi már hónapokkal ezelőtt, amikor erre gondolni is istenkísértés volt, azt mondta: soha nem látott recesszió előtt áll a világ. Mi, magyarok még nagyon előtte vagyunk, s azt látom, igazán fel sem fogjuk ennek mértékét” – mondta Kobulniczky.

Szerinte a magyar és a külföldi papírok kapcsán is a követendő stratégia most az első 10 százalékos upside-ból kimaradni. Érdemes kerülni annak kockázatát, hogy egy, a tízedik emeletről kieső zongorát a másodikon próbáljunk meg elkapni.

Kobulniczky úgy véli, nőkre, alkoholra, szerencsejátékra, tőzsdére minden körülmények közt van igény. A befektetés mindig jó, mert megadja azt az illúziót, hogy 100-ból úgy lesz 1000, hogy azért különösebb erőfeszítéseket sem kell tenni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.