BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bíróság elé viszi a brit nyugdíjpénztár-szabályozást az EU?

Utolsó figyelmeztetést kapott Nagy-Britannia: ha nem szünteti meg azon szabályozásait, ami megtagadja a külföldi nyugdíjpénztártagok adókedvezményét, az EU bíróság elé viszi az ügyet.

A szabályozás áldozata minden brit munkavállaló, aki olyan külföldi nyugdíjpénztár tagja, mely nem lépett be a brit munkaerőpiacra. Ők ugyanis nem vehetik igénybe a pénztári befizetéseik után járó adókedvezményeket. Az EU a levonásokat kiterjesztené minden EU-ban és EGT-ben alapított pénztárra.

Hasonló per-fenyegetéseket kapott Spanyolország és Portugália is, akik a brit példához hasonló szabályozásokat tartanak mindmáig érvényben országukban. Az EU szerint ezek a törvények elrettentik a külföldi munkavállalókat és így akadályozzák a szabad munkaerő-áramlást, valamint a szabad tőkemozgást.

A brit kormányzat nem ért egyet az EU kifogásaival, de természetesen jelezte: megvizsgálja a kérdést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.