BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A merénylők India gazdaságát támadták meg

Minden jel szerint leginkább az indiai gazdasági életben kívántak kárt tenni a mumbai terrortámadások végrehajtói.

A hely és az időpont kiválasztása is erre látszik utalni, hiszen az ország gazdasági központjában, a nyugati üzletemberek és politikusok által sűrűn látogatott hotelek ellen hajtották végre az akciókat akkor, amikor a globális válság miatt már amúgy is folyamatosan romlanak a világ második legnépesebb országának növekedési kilátásai.

Az indiai gazdaság tavalyi 9 százalékos bővülése után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ez évre 7,8, 2009-re pedig már csak 6,3 százalékos növekedést valószínűsít. A befektetők pedig már a bizalmatlanságot várhatóan csak növelő mostani események előtt kezdtek elfordulni az országtól – mutat rá a FAZ.

A merényletek helyszíneitől alig pár lépésre lévő tőzsde közel 60 százalékos árfolyamesést volt kénytelen elkönyvelni 2008. év eleje óta, miközben 13,4 milliárd dollárt vontak ki Indiából.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.