BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még nincs vége! Újabb adómódosítások jöhetnek

A gazdasági válság idejére átmeneti, különleges adózási szabályok bevezetését javasolja a PricewaterhouseCoopers – a tanácsadó cég a gazdasági szervezetekkel közösen a vállalkozások működöképességét segítő adójogszabályokra tesz javaslatot a jogalkotóknál és az adóhivatalnál – közölte a cég csütörtök délutáni tájékoztatóján Erdős Gabriella, a PwC cégtársa.

Hozzátette: a jelenlegi gazdasági körülmények között nincs mozgástér az adóteher lefaragására, a hétfőn elfogadott adótörvény-módosítások is az egyszerűsítésekre és a gazdaság fehérítésére fókuszálnak, az adóalapokat, az adómértékeket és az általános adóterheket nem érintik.

Nem szűnnek meg olyan adóterhek sem, mint a vállalkozások különadója, sőt, újabb adónem jelenik meg jövőre a Robin Hood adó formájában. A szigorítások a mulasztási bírságok megemelésében és büntethetőség szélesítésében is tetten érhetők.

A veszteségelhatárolás alkalmazásának a megkönnyítése, az állami támogatások és a fejlesztési adókedvezmény feltételeinek az enyhítése, valamint más eszközök segítségével lehetővé válna, hogy a vállalkozások mindennapi működésüket könnyebben tudják a válság hatásaihoz igazítani – fogalmazott Erdős Gabriella. Hozzátette: a PwC az egyeztetések lefolytatása után, hamarosan a kormány elé terjeszti ezeket a kezdeményezéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.