BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Úgy tűnik, marad a sztrájk Ferihegyen?

Nem fogadják el a szakszervezetek a Budapest Airport kompromisszumos, aláírásra kész megállapodás tervezetét, ám tovább tárgyalnának - jelentette a NOL.

A szakszervezeteknek ez volt a válasza a BA közleményére, mely szerint aláírásra kész egy megállapodás tervezet, amelynek szignálására holnap 10 órára várja a Budapest Airport vezetése a sztrájkoló szakszervezetek képviselőit - közölte a BA az MTI-vel ma este. A közlemény szerint a tervezetet a Budapest Airport vezetősége és a sztrájkoló szakszervezetek képviselői között a délelőtt óta tartó hivatalos tárgyalásokon dolgozták ki.

"A megállapodás minden vitatott kérdésben megnyugtató megoldást kínál - így elfogadása után nincs akadálya az egy hete tartó repülőtéri sztrájk megszüntetésének" - áll a BA közleményében. A tervezet rendelkezik az eredetileg január 10-ig hatályos kollektív szerződés hatályának meghosszabbításáról, a határozott idejű szerződéssel rendelkező dolgozók kötelező tájékoztatásáról várható jövőjükkel kapcsolatban, valamint a tervezett munkarendeknek a szakszervezetekkel közös kialakításáról.
A BA szerint a tervezet szövegében minden vitás kérdésre sikerült megoldást találni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.