BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buffett: Soha nem volt érdemes Amerika ellen fogadni

A milliárdos üzletember szerint az Egyesült Államok gazdasági helyzete nem olyan rossz, mint a második világháború, vagy a nagy gazdasági világválság idején volt, de meglehetősen súlyos.

Gazdasági Pearl Harbornak nevezte Warren Buffett az Egyesült Államok jelenlegi állapotát. A Berkshire Hathaway vezérigazgatója szerint az amerikaiak a félelem körforgásában élnek. Ez megakadályozza a befektetéseket és tovább rontja a helyzetet – idézi az üzletember NBC-nek adott interjúját az AP.

Buffett leszögezte: Barack Obamánál alkalmasabb embert el sem tud képzelni a válság megszüntetésére. Az üzletember, aki maga is az elnök tanácsadójaként dolgozik, úgy véli, Obama meghallgatja a szakértők véleményét és sokszor jobb ötletekkel áll elő. Ami a krízis időtartamát illeti: Warren kijelentette: soha nem volt érdemes Amerika ellen fogadni. Mint mondta, átvészelik a nehézségeket, de ez "nem mindig sétagalopp."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.