BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Egyes országok megbízhatatlan politikát folytatnak" - Csehország intése az EU-nak

Az unió elnöki szerepét betöltő Cseh Köztársaság óva intette az Európai Uniót attól, hogy kölcsönök felvételével találjon kiutat a globális gazdasági lassulásból.

"Fennáll annak a kockázata, hogy ha nem tartjuk be a fegyelmet, reális problémákkal kell majd szembesülnünk" - hangoztatta Miroslav Kalousek pénzügyminiszter. Arra szólította fel a tagállamokat, hogy lépjenek fel szigorúan a közkiadások növelése ellen.

A gazdaság lassulását nem szabad azzal rontani, hogy "egyes országok megbízhatatlan politikát folytatnak" - figyelmeztetett a cseh pénzügyminiszter anélkül, hogy megnevezte volna, mely tagállamokra gondol. Felszólította az uniós országokat arra, hogy fogják vissza a közkiadásokat, annak ellenére, hogy az eurózóna és Nagy-Britannia is a recesszió felé tart.

A BBC emlékeztetett arra, Peer Steinbruck német pénzügyminiszter decemberben bírálta a brit döntést, az áfa csökkentéséről és az államadósság rekord szintre történő növeléséről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.