BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Értem, hogy részleteket szeretnének, de óvatosak leszünk" - Geithner tétovázik

A szenátorok egyre türelmetlenebbek, miután Timothy Geithner pénzügyminiszter ismét elhalasztotta a bankmentő csomag részleteinek bejelentését. A honatyák szerint egy hónap elég kellett, hogy legyen a kidolgozásra, a miniszter viszont türelemre int.

"Több mint egy hónapja volt arra, hogy részletesen megtervezze a pénzügyi rendszer korrigálásához szükséges lépéseket, de még mindig nem jutottunk tovább a körvonalazásnál " – fakadt ki Jeff Sessions szenátor tegnap, miután kiderült: a pénzügyminiszter továbbra sem tudja bemutatni a szabályozási tervezetet – írja a Washington Post.

"Teljesen megértem, hogy kíváncsiak a részletekre, de óvatosan fogunk cselekedni" – válaszolt Geithner, aki elmondása szerint nem szeretné gyors stratégiaváltásokra kényszeríteni a kormányt. Ennél fogva ismét nem derült fény a beígért 50 milliárd dolláros programra.

A tegnapi ülésen ugyanakkor a banki szektor egy részét felügyelő Office of Thrift Supervision (OTS, gazdaságossági felügyelet) felszólalásában arra kérte a pénzintézeteket, hogy a projekt meghirdetéséig ne mondja fel a bedőlt jelzáloghiteleket. A szervezetnek azonban nincs hatósági jogköre, így a kérés kérés marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.