BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veresnél vizsgálódtak a Moody's-tól - Tájékoztatás a kormányzati gazdaságpolitikáról

A Pénzügyminisztériumban jártak a héten a Moody's elemzői, akiket a kormányzati gazdaságpolitikáról tájékoztattak a szaktárcánál - mondta Pichler Ferenc, a minisztérium sajtófőnöke az MTI-nek.

"A szakértők tájékoztatást kaptak arról, hogy a magyar kormány milyen intézkedéseket hozott, illetve hoz a hiánypálya megőrzése érdekében, rugalmasan alkalmazkodva a gazdaságban az utóbbi hónapokban bekövetkezett változásokhoz" - mondta Pichler Ferenc.

A sajtófőnök utalt arra, hogy a Moody''s szakértői betekintést kaphattak a rövid távú hatással rendelkező intézkedéseken kívül azokba is, amelyek a középtávú alkalmazkodást, a szükséges strukturális változásokat szolgálják.

A sajtófőnök utalt arra, hogy a nemzetközi pénzügyi köröket széles körűen igyekszik tájékoztatni a magyar kormányzat a meghozott és tervezett lépéseiről. Ennek jegyében kaptak tájékoztatást a londoni elemzők is a Pénzügyminisztériumban a hét elején.

A sorba illeszkedik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden várható utazása Londonba, ahol a GP Morgan befektetési bankház által szervezett tájékoztatón vesz részt Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési, illetve Veres János pénzügyminiszter kíséretében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.