BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkentek a bevételek, mégis nőtt a fogyasztás az USA-ban

Az elemzői várakozásoknak megfelelően ismét növekedett a lakossági fogyasztás az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy az elbocsátások miatt a bevétel ugyanilyen arányban csökkent.

0,2 százalékkal emelkedett az amerikai lakosság fogyasztása februárban, ez megfelelő az elemzői várakozásoknak és így az Egyesült Államok lakossága már két egymást követő hónapban növelte költéseit – írja az AP. Ugyanakkor pontosan ilyen arányban csökkent a lakosságok bevétele is, a változás a válságból eredő jelentős elbocsátási hullám hatását jelzi.

A bevétel és a fogyasztás közötti ellentmondást a megtakarítások visszaesése is jelzi februárban az egy hónappal ezelőttihez képest két tizedszázalékkal kevesebbet tettek félre az amerikaiak. Az elemzők szerint a recesszió a fogyasztások visszafogására készteti majd a lakosságot, amely nehezíti a gazdaság felépülését, mivel az aktivitás 70 százalékát a fogyasztás adja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.