BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy jó hír: Kevesebben folyamodtak munkanélküli segélyért az USA-ban

Bár a munkanélküli segélyt folyamodók száma még így is – immár a nyolcadik hete – rekord magas, az amerikai munkaügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az új igénylők száma csökkent.

A ma kiadott adatok szerint a munkanélküli segélyt igénylők szezonálisan kiigazított száma 646 ezer az előző heti 658 ezerhez képest – ez kellemes meglepetést jelent az elemzők számára az AP szerint. Ennek ellenére az igénylések még így is – nyolcadik hete – rekord magasan állnak.

A munkanélküliek teljes számát tekintve a most várható számok rosszabbak a korábbi prognózisnál: 5,33 millió helyett jelenleg 5,47 millió állástalannal számolnak az Egyesült Államokban.

A munkanélküliek aránya a múlt héten huszonhat éves rekordot döntve elérte a 8,1 százalékot, számos közgazdász szerint a ráta az év végére elérheti a 10 százalékot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.