BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áprilisban sem lesz költségvetése Budapestnek

Várhatóan áprilisban sem lesz költségvetése a Fővárosi Önkormányzatnak. A büdzsé tervezetéről tartott pénteki frakcióvezetői egyeztetésen ugyanis az MSZP, az SZDSZ és az MDF egyetértett azzal, hogy egy hónappal hosszabbítsák meg az önkormányzatnak az átmeneti finanszírozásról szóló rendeletét, amely a hó végéig érvényes.

Az önkormányzatnak március 15-éig kellett volna elfogadnia a költségvetését. Hunvald György (MSZP) előzetes letartóztatása miatt azonban megszűnt az MSZP-SZDSZ egyfős önkormányzati többsége. Így azóta hosszabbítják az átmeneti finanszírozásról szóló rendeletet, és egyeztetnek az ellenzék által javasolt módosításokról.

Költségvetés hiányában ötmilliárd forint körüli összeggel kevesebb pénzt kap havonta a főváros az államtól, és ezért számos megszorítás történt a városházán. A dolgozók például március óta nem kapják a maximum 30 százalékos bérkiegészítéseket, eltérítéseket és a ruhapénzt sem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.