BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Huszonöt éves rekordon az amerikai munkanélküliség

Márciusban 663 ezren vesztették el állásukat az Egyesült Államokban, ezzel huszonöt éves rekordot jelentő, 8,5 százalékos munkanélküliségi arány alakult ki.

Az eredmény újabb jelentős veszteségekről tanúskodik minden szektorban, az előző havi méréskor a munkanélküliek aránya 8,1 százalékos volt – jelenti az AFP. 2007 decembere óta elképesztő mennyiségű, 5,1 millió amerikai veszítette el állását, közülük 3,3 millióan az utóbbi öt hónapban. A munkanélküliségi arány 1983 óta nem alakult ilyen rosszul, de az eredmények megfeleltek az elemzői várakozásoknak.

Márciusban a legnagyobb veszteséget a szolgáltatási szektor szenvedte el, ezen a területen 358 ezren veszítették el munkájukat. A negatív listán második helyezett a termelési ágazat, a 305 ezer munkanélküli nagyobb része a feldolgozóiparból (160 ezer fő), kisebb része az építőiparból (126 ezer fő) érkezett. A közigazgatásban dolgozók száma 5 ezer fővel csökkent. A foglalkoztatottak száma kizárólag az oktatás-egészségügy területén növekedett márciusban, 5 ezer fővel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.