BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Reszkethetnek" az államilag támogatott bankok vezérei!

Timothy Geithner, az Egyesült Államok pénzügyminisztere kijelentette: felkészült arra, hogy menessze azokat a bankvezéreket, akik "kivételes állami segítségre" tartanak igényt.

A washingtoni kormány fontolóra veszi, hogy eltávolítsa az ilyen magas rangú banki vezetőket amerikai adófizetők védelemének érdekében – idézi Timothy Geithner CBS-nek adott nyilatkozatát a BBC.

Az amerikai pénzügyminiszter a fenti kijelentéssel arra reagált, hogy egyesek szerint a kormány szigorúbban kezeli az autóipart, mint a pénzpiacot. A kritikák Rick Wagonernek, a GM vezérének menesztését követően erősödtek fel, ekkor egy szenátor is úgy fogalmazott: a termelő ágazatok képviselő felé kisebb Washington türelme, mint az "aktatologatók" irányában.

"A jövőben, ha egy bank rendkívüli segítséget igényel, biztosítani fogjuk, hogy abban az estben kapja meg, ha megfelel a feltételeinknek. Nem csak az adófizetők védelmében, hanem azért is, hogy a vállalat erősebbé váljon a restrukturálás során. Ha ehhez az igazgatótanács leváltására van szükség, meg fogjuk tenni" – jelentette ki Timothy Geithner.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.