BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi mélyponton az üzleti bizalmi index Japánban

A japán feldolgozóipari vállalatok körében az üzleti bizalmi index mélypontot ért el – áll a japán központi bank által végeztetett felmérésben.

A negyedéves Tankan felmérés több mint 10 ezer vállalatra terjed ki és annak megállapításait figyelemmel követik a távol-keleti országban, mert kulcsfontosságú jelzés a japán gazdaság egészségi állapotára vonatkozóan – írja a BBC. Eszerint a feldolgozóiparban az üzleti bizalom történelmi mélypontot ért el.

A japán gazdaság más ágazatait tekintve is jelentősen zuhantak a bizalmi indexek. A munkanélküliség pedig három éves negatív rekordot döntött. Februárban az export az előző év hasonló időszakához képest a felére esett vissza. Taro Aso miniszterelnök kijelentette, hogy ez év április közepére újabb nagy gazdaságösztönző csomagot összeállítására van szükség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.