BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vállalkozásra nevelné az európai egyetemistákat a Bizottság

Az egyetemek és a gazdasági szféra kapcsolatainak erősítését célozza az Európai Bizottság által közreadott intézkedéscsomag.

Brüsszel szerint a felsőoktatási intézmények legfontosabb teendői közé tartozik, hogy az eddiginél több gazdasági vállalkozó kedvet plántáljanak a diákokba, és segítsék a tudományos ismeretek gazdasági felhasználását. E célok elérése érdekében a bizottság állandó jelleggel kívánja működtetni az időszakosan már eddig is többször összeült Európai Egyetem – Üzleti Fórumot (European University – Business Forum).

Az uniós fórum kézzelfogható támogatást nyújt az üzleti szféra és az egyetemek közötti együttműködés számára, és elősegíti az ezzel kapcsolatos tagállami és regionális reformokat is – fogalmazott a múlt hét végén nyilvánosságra hozott dokumentum kapcsán az illetékes uniós biztos. Ján Figel szerint az európai felsőoktatás reformja elképzelhetetlen a két szektor kapcsolatának javítása nélkül.

A brüsszeli javaslatcsomag szerint az európai lakosságra jellemző gyengébb vállalkozó kedv erősítése érdekében alapvető változásra van szüksége az egyetemi oktatás szervezésében. Ez elsősorban az üzletemberek és vállalkozók intenzív bevonását jelentené a tanítási folyamatba, illetve azt is, hogy az egyetemi oktatókat vállalkozói szellemű külön képzésben részesítenék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.