BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem sok pálinkát kell csinálni, hanem jó pálinkát!

Ahhoz, hogy a pálinka, valóban a hungaricum rangjára emelkedjen, a minőségi gyártásra kell a hangsúlyt helyezni - mondta Oroszné Prekop Erzsébet, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke

A Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója, aki Gráf József agrárminiszter személyes megbízottjaként került a grémiumba, kifejtette: minőség védelméhez meg kell teremteni a laboratóriumi vizsgálatok feltételeit, és ha valamelyik gyártó eltér a meghatározott minőségtől, azt szankcionálni kell, mert csak akkor lehet a pálinka - száz százalékban gyümölcsből főzött párlat - valódi nemzeti ital, ha a gyártók valamennyi paramétert betartanak.

Az elmúlt év végén elfogadott úgynevezett pálinka törvény értelmében felállt Pálinka Nemzeti Tanács felügyeli és szervezi a pálinka minőségének ellenőrzését, a 13 tagú testületben az agrárminiszter és a pénzügyminiszter képviselői mellett a szakmai szervezetek delegáltjai vesznek részt. A tanács feladata a nemzeti pálinkastratégia kidolgozása is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.