BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét több a megrendelés az amerikai gyáraknál

Az amerikai gyárakhoz beérkezett új rendelések száma ismét növekedett - jelentette a washingtoni Kereskedelmi Minisztérium.

Az áprilisban befutott új rendelések száma 0,7 százalékkal emelkedett – jelenti a BBC. Az áprilisi növekedés ugyan szerényebb a vártnál, de azt sugallja, hogy az amerikai feldolgozóipar kezd élénkülni.

Az adat emelkedéséhez jelentősen hozzájárult a gépkocsi-értékesítések emelkedése, amelyet elsősorban a kereskedők által nyújtott komoly árkedvezmények hajtottak. Szintén pozitív hír, hogy a szolgáltató szektor lassulása is október óta nem látott mértékre csökkent.

Ugyanakkor a június 2-án közölt adatok szerint az Egyesült Államokban a GDP a teljes évre kivetítve 5,7 százalékkal csökkent az első negyedévben. Az adat rosszabb az elemzői várakozásoknál, a vállalatok adózás utáni profitja viszont – egy éve először – 1,1 százalékot emelkedett ugyanebben az időszakban.

Az amerikai elemzőket tömörítő National Association for Business Economics (NABE) május végén közzétett felmérése szerint a megkérdezett közgazdászok 90 százaléka úgy gondolja: már 2009-ben véget ér a válság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.