BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válságban is fontos a továbbképzés

Felmérés. A vállalatok négyötöde a pénzügyi nehézségek ellenére sem csökkentette az elmúlt fél évben a képzésre fordított kiadásokat – derül ki a brit Institute of Directors (IoD) felméréséből. A szigetország majdnem ezer cégének megkérdezésén alapuló anyag szerint a vállalatvezetők hatékonyabb munkavégzést és hangulatjavulást várnak a továbbképzésektől, amelyek révén versenytársaik elé tudnak vágni, amint megindul a gazdaság szekere. Ezért inkább a jutalmakat vagy a reprezentációs kiadásokat fogják vissza, illetve létszámleépítést hajtanak végre, semmint hogy leállítsák a képzési programokat.
Ez a hozzáállás ellentétben áll a korábbi gazdasági válságok idején tapasztalttal – mutat rá Miles Templeman, az IoD vezérigazgatója. A pénzügyi nehézségek persze most is éreztetik a hatásukat. A cégek előtérbe helyezik a rövid távon hasznot hozó képzéseket (például ügyfélszolgálati vagy sales tanfolyamok). Igyekeznek házon belül vagy barteralapon megoldani a képzéseket, és az online kurzusok népszerűsége is megnőtt. FT.com

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.