BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord bizalom itthon!

Az elmúlt hónapban már elérte a 48 pontot a fogyasztói bizalmi index a Nielsen piackutató vállalat, a február óta végzett havi felmérése során.

A fogyasztói bizalmi index alakulása

Február 45

Március 37

Április 40

Május 40

Június 45

Július 48

Forrás: Nielsen piackutató vállalatAz index matematikailag nulla és 200 pont között lehet, de gyakorlatilag általában a jónak tekinthető 133 és a kevésbé jó 67 pont között szoktak mozogni a számok - jegyzi meg a Nielsen, hozzátéve: az idei mélypontot jelentő márciusi 37 pont óta folyamatosan javulnak a számok.

A nők és férfiak között nincs különbség: a nemek bizalmi indexe egyaránt 48 pont volt júliusban. Ugyanakkor érzékelhetően bizakodóbbak a Pest megyében és Budapesten élő válaszadók – 68, illetve 66 ponttal.

Szintén kiemelkednek a nettó 100 ezer forintnál nagyobb jövedelemmel rendelkező megkérdezettek; indexük 64 pont.

Ugyanakkor az alacsony, havi nettó 50 ezer forintnál kisebb jövedelműek mutatója csak 28 pont lett.

Figyelemre méltóan változott a 18-29 évesek véleménye. A júliust megelőző négy hónap során 43 és 46 pontos indexük csak kis mértékű bizakodást jelzett.

A hetedik hónapban viszont 59 pontos indexükkel a legfiatalabb felnőttek optimizmusa újra.

Március 37

Április 40

Május 40

Június 45

Július 48

Forrás: Nielsen piackutató vállalat -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.