BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megfúrnák a biztosítók az egészségügyi reformot - Küzdelem az USA-ban

Az augusztusi törvényhozási szünetben a biztosító társaságok is egyre aktívabb szereplőivé válnak az egészségügyi reform körüli küzdelmeknek az Egyesült Államokban.

A biztosítók szerint kampány indult ellenük a "démonizálásukra", ők viszont a tervezett változtatások költségei és mélysége miatt egy valódi reklámkampányban tiltakoznak.

A közvélemény megosztottnak látszik: 69 százalék támogatja az állami biztosítás bevezetését, miközben az emberek többsége többé-kevésbé elégedett meglévő szolgáltatójával. A reformtervet lakossági fórumokon népszerűsítő demokrata politikusok mindensetre egyre gyakrabban szembesülnek éles kritikákkal, és Barack Obama elnök népszerűsége is megérzi a széles körű ellenállást.

Az elnök egy New Hampshire-i fórumon a héten maga is nekiment a biztosítóknak, azzal vádolva a társaságokat, hogy túlságosan is gyakran tagadják meg az ellátást az ügyfeleiktől, vagy számolnak fel megfizethetetlen díjakat.

Szerinte az állami biztosításra éppen azért lenne szükség, hogy "becsületességre ösztönözze" a magán szolgáltatókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.