BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lengyelországban nőtt a GDP

Lengyelországban a harmadik negyedévben legalább olyan mértékben nőtt a gazdaság, mint a második negyedévben, azaz 1,1 százalékkal - jelezte pénteken a lengyel statisztikai hivatal alelnöke.

Halina Dmochowska közölte: az eddig megismert adatok szerint a GDP-növekedés dinamikája a harmadik negyedévben nem volt kisebb a második negyedévinél.

Néhány napja Ludwik Kotecki lengyel pénzügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy 1,2 százalékkal nőtt éves szinten a bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben.

Pénteken jelentősen feljavította Lengyelország idei és jövő évi GDP-növekedésére vonatkozó előrejelzését a Bank of America Merrill Lynch. A BofA Merrill az idei lengyel gazdaságnövekedéssel kapcsolatos várakozását 1,1 százalékról 1,8 százalékra, a jövő évit 2,0 százalékról 3,5 százalékra módosította.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.