BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevés a minimálbér? – Patthelyzet a bértárgyaláson

Annak ellenére, hogy a munkáltatói oldal konkrét tervezettel állt elő, tapodtat sem lépett előre a jövő évi bérek tárgyalása az Országos Érdekegyeztető Tanács tegnapi ülésén.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára ugyanis a már ismert munkáltatói javaslatokat olvasta fel.

Vagyis a munkáltatók a minimálbért 73 ezer forintra, míg a garantált bérminimum – vagyis a szakmunkás-minimálbér – jelenlegi 87 500 forintos összegét egyetlen forinttal sem emelnék.

Ám a munkavállalói oldal szerint még mindig kevés a minimálbér, s továbbra is elfogadhatatlan a garantált bérminimum jelenlegi szinten való tartása.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke mindemellett megjegyezte: a munkáltatói oldal anyagából hiányzik a bérköltségek forrásoldala, ez lényegesen más megvilágításba helyezné a bértárgyalásokat. Úgy véli: a munkaadói járadékok csökkentésével jelentős többletre tehettek szert a munkavállalók.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.