BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó: Kiugró növekedés lehet Magyarországon

A mostani szigorú, restriktív válságkezelés után Magyarországon megugró növekedés lehet 2011-ben, 2012-ben, ha a következő kormány folytatja a szigorú, következetes gazdaságpolitikát - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a magyarországi német kamara és több más külföldi kamara közös rendezvényén, kedden Budapesten.

A pénzügyminiszter aláhúzta: a válság, a válságkezelés egyfajta fordulópont is lehet Magyarországon, mert a közvéleménykutatások egy része is azt mutatja, hogy a magyar lakosság jelentős hányada - politikai meggyőződéstől függetlenül - egyetért a válságkezelés szükségességével, a válságkezelő intézkedésekkel.

Oszkó Péter közölte: a kormány továbbra is azzal számol, hogy jövőre a recesszió 0,9 százalék lesz, utána viszont 2011-től már 3 százalék körüli, vagy afölötti gazdasági növekedés lehet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.