BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Számháború a minimálbéreken: terítéken a jövő évi bérek

Lehullhat végre a lepel a jövő évi bérek mértékéről, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén ugyanis ma újból egymásnak feszül a munkáltatói és a munkavállalói oldal.

Mint ismert, a legutóbbi tárgyaláson hosszas, zárt ajtók mögötti megbeszélés után csupán hajszálnyi nézeteltéréssel álltak fel az asztaltól a felek, konkrét számokról azonban nem voltak hajlandók nyilatkozni.

Azonban lapunk úgy tudja, a minimálbért illetően több mint 73 500 forintos megállapodásról szóló szerződés alatt száradhat majd meg a tinta. Egy – a neve elhallgatását kérő – informátorunk szerint azonban a munkáltatói és a munkavállalói oldal eredetileg is ezt a mértéket kívánta elérni a hónapokig tartó színjáték mögött.

Képmutatás, vagy sem, szépen felépített tárgyalássorozatnak lehettünk az idén szem- és fültanúi. Kezdve azzal, hogy az OÉT történetében mint még soha ilyen korán, már szeptember 8-án napirendre került a jövő évi bérek tárgyalása. A munkavállalói oldal nem sokat teketóriázott, a jövő évi minimálbér összegére 80 ezer forintos ajánlatot tett, míg a garantált bérminimum mértékét a legkisebb bér 122 százalékában állapította volna meg.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.