BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Huszonöt évet repült vissza az időben Olaszország

Az olasz nemzeti bank ma közzétett jelentése szerint az ipari termelés huszonöt éve nem látott mértékűre zsugorodott a gazdasági válság hatására.

Míg Franciaország és Németország mutatói 12, 13 negyedévvel ezelőtti mértékűre csökkentek, addig az olasz ipari termelés visszaesése 100 negyedéves visszalépésnek felel meg – áll a jegybank közleményében, amelyet az Interactive Investor idéz.

A nemzeti bank közlése szerint a 2008 elején elért csúcsponthoz képest az idei második negyedévben az ipari termelés csökkenése 25 százalékot tett ki. Olaszország a harmadik negyedévben 0,6 százalékos GDP növekedéssel kúszott fel a recesszióból.

A jobbközép kormány az idei évre 4,8 százalékos GDP-csökkenést prognosztizál, az előző évi 1 százalékos mínusz után. 2010-ben a várakozások szerint szerény 0,7 százalékos erősödésre számíthat az olasz gazdaság. Ugyanakkor a nemzeti bank attól tart, hogy az ipari termelés erős visszaesése befékezheti az évtized eleje óta tartó modernizációt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.