BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OÉT: megvan a megállapodás - 73 500 forint lesz a minimálbér

Január elsejétől 73 500 forint lesz a minimálbér, míg a szakmunkások legkevesebb 89 500 forintot tehetnek zsebre a jövő évben, amellett, hogy a nettó keresetek reálértéken maradnak – erről sikerült megállapodniuk a szociális partnereknek az OÉT tegnapi ülésén.

A várva várt megállapodás azonban nem volt könnyű szülés: a tárgyalások kezdetekor még a garantált bérminimum – vagyis a szakmunkás-minimálbér – kétlépcsős jövő évi emelése is szóba került.

A három oldal által aláírt megállapodás végül nem volt konfliktusmentes: záradékában hat szervezet jelezte, hogy nem ért egyet a szerződésben foglaltakkal. A Hewitt felmérése szerint – amely a friss manager magazinban jelenik meg – jövőre átlagosan 4,4 százalékos fizetésemelést terveznek a hazai vállalatok. Csakhogy ez az idén tervezett 6,7 százalék helyett is alig érte el a 3 százalékot.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.