BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A CEU egyik tanára Smith Breeden-díjat kapott

Kondor Péter, a Közép-Európai Egyetem (CEU) Közgazdasági tanszékének (Depertmant of Economics) adjunktusa nyerte meg 2010. januárjában a Smith Breeden-díjat az Amerikai Pénzügyi Társaság (American Finance Association) éves találkozóján Atlantában.

A díj a pénzügyi világ egyik legrangosabb elismerése, amellyel a 2009-ben a The Journal of Finance elnevezésű vezető szaklapban a nem vállalati-pénzügy témában megjelent legjobb írás szerzőjét jutalmazzák. A díjat évente adják át a három legjobb írásért.

A nyertes cikkeket a The Journal of Finance szerkesztői választják ki. A díjazott írások az adott év első öt számában-, illetve a megelőző év decemberi kiadásában megjelent cikkek közül kerülnek ki.

Kondor Péter, aki a mesterfokú diplomáját is a Közép-Európai Egyetemen szerezte meg 2002-ben, a legjobb tanulmány díját nyerte a „A dinamikus arbitrázs kockázata: a konvergencia-ügyletek árhatásai” (Risk in Dynamic Arbitrage: The Price Effects of Convergence Trading — Journal of Finance, 64(2), April 2009, 638-658) című írásával. Két másik publikáció „Kiváló írásmű” elismerést kapott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.