BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre nagyobb nyomás alatt az egészségügyi ellátás

Az Economist Intelligence Unit 2010-es előrejelzése szerint Észak-Amerikában a GDP 15,5 százalékát fordítják majd egészségügyi ellátásokra

Ez a legmagasabb arány a világ hat régióját tekintve. Nyugat-Európában 10 százaléknál valamivel többet, míg Latin-Amerikában 7,5 százalékot költenek majd egészségügyre. Ázsia és Ausztrália, Kelet-Európa és Oroszország, valamint Közel-Kelet és Afrika egészségügyi költései arányaiban hasonlóan alakulnak majd: mindhárom régióban 5,5-6 százalék körül alakul - olvasható a The Economist weboldalán.

Az amerikai adósságállomány rekordszintje korlátozza a 2010-es egészségügyi reformokra hatókörét is.

Eközben a világon a várható élettartam 72,5 évre emelkedik, így a 65 év felettiek száma 523 millió fölé emelkedik, vagyis a Föld lakosainak 7,6 százaléka 65 év feleltti lesz. A növekedés miatt mindenhol csökken az egészségügyre fordítható adó összege, amely arra ösztökéli a kormányokat, hogy a közegészségügyre, a megelőzésre, és más költségtakarékos megoldásokra koncentráljanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.