BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszerűbb adózás szükséges

Bár Magyarország nem éppen az alacsony adóterheléséről híres, a hazai vállalatok túlnyomó részének mégsem a fizetendő adó mértéke okoz komoly gondokat, hanem a jogszabályok túl gyakori változása.

 A Deloitte felmérése szerint a cégek 63 százaléka ez utóbbit nevezte a vállalat működését leginkább nehezítő tényezőnek. Ez nem meglepő, hiszen – mint arra lapunk kérdésére több adótanácsadó is rámutatott – évről évre több száz passzus változik az adójogszabályokban, és a már tavaly nyáron elfogadott 2010-es adócsomagot is jelentősen átfazonírozták az ősszel. Holott a cégvezetők, adózási szakemberek úgy vélik: a pocsék magyarországi adómorálon is sokat lendítene, ha jelentősen egyszerűsödnének a rendelkezések.

 A legnagyobb odafigyelést egyébként az idén a transzferár- és áfaszabályok betartása követeli meg a felmérésben részt vevő vállalkozásoktól.

A cikk itt olvasható teljes terjedelemben

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.