BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Atomreaktorokat épít Washington

Harminc év után először az Egyesült Államok ismét atomreaktorok építésére készül. A hírt Barack Obama elnök jelentette be, az építéshez a szövetségi kormány több mint 8 milliárd dollár összegű szövetségi hitelgaranciát nyújt.

A két nukleáris erőművet a Georgia állambeli Southern Company amerikai villamossági gyár építi meg. Obama szerint a két atomreaktor "biztonságos és tiszta" lesz., megépítésükre azért van szükség, hogy kielégítsék az Egyesült Államok jövőbeni energiaszükségletét – jelenti a BBC.

Az elnök reményei szerint a projekt nyolc éven keresztül több ezer állást generál majd. Mint mondta, ez csak az első lépés az új energia előállítási kapacitások terjesztésében. Obama úgy fogalmazott: a klímaváltozás lassításához több atomerőműre van szükség. Az Egyesült Államokban jelenleg 104 atomreaktor működik 31 szövetségi államban, ezek elégítik ki az ország áramszükségletének mintegy egyötödét

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.