BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepően jó munkanélküliségi adat az USA-ból

Januárban az elemzőket meglepve 20 ezer főt bocsátottak el az amerikai cégek, ugyanakkor a munkanélküliségi arány 9,7 százalékra csökkent.

A Munkaügyi Minisztérium ma közzétett adatait feszült figyelemmel várták a piacok és a jelek szerint nem hiába: a friss felmérés a munkaerőpiac állapotának javulását mutatja.

A Reuters elemzői arra számítottak, hogy az amerikai cégek 5 ezerrel növelik az állások számát, de a munkanélküliségi arány 10,1 százalékra emelkedik. Ehhez képest 20 ezer főt bocsátottak el a cégek, viszont az álláskeresők arány 9,7 százalékra csökkent, ez öt hónapos mélypont – jelenti a Reuters.

Igaz, az adat nem feltétlenül pozitív, mivel az arány csökkenéséhez nagyban hozzájárult az a tény, hogy többen letettek az álláskeresésről. Az átlagos heti munkaidő eközben 33,3 órára növekedett, ez egy éve a legmagasabb érték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.