BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sok százmilliós pazarlások a védelmi tárcánál

Ez a vélemény alakult ki Nagy-Britanniában arra hivatkozva, hogy a védelmi minisztérium tisztviselői képtelenek nyomon követni a tárcánál a különösen fontos eszközök útját és milliókat pazarolnak el megmagyarázhatatlan dolgokra.

Londonban a pártközi védelmi bizottság azért is bírálta a minisztériumot, mert harmadik éve nem képes hibátlan jelentést letenni a nemzeti számvevőszék asztalára.

A tárca tevékenységét tavaly értékelő auditor jelentésében konkrétumként említette többek között annak a számítógépes rendszernek a problémáit, amellyel kapcsolatban tévesen 268 millió fontot fizettek ki a fegyveres testület tagjainak. Hasonló volt a helyzet a Bowman rádiórendszerekkel kapcsolatban is: ott 155 millió fontnyi elszámolás elfogadhatatlan. Emellett olyan eszközök sorsáról nem tudnak a tárcánál, amelyek biztonsági szempontból fontosak.

A tárca vezetője, Bob Ainsworth e-mailes reagálásában megpróbálta elbagatelizálni a bírálatokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.