BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF bekeményíthet Izlanddal szemben

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője leszögezte, hogy a szervezetben nem feltétlenül lesz meg a többség az Izlandnak nyújtandó újabb kölcsön folyósításának elfogadására.

Az IMF-nek az újabb forrás mozgósításához ismét át kell tekintenie Izland pénzügyeit, ezt követően dönthet a hitelnyújtásról.

Ugyanakkor Dominique Strauss-Kahn, a szervezet vezetője a Bloombergnek nyilatkozva elmondta, hogy nem feltétlenül látja biztosítottnak a többséget ennek elfogadásához.

Izland gazdasági programját januárban kellett volna áttekintenie az IMF-nek, de ez az Icesave bankkal kapcsolatos vita miatt elmaradt. Izlandnak 5,3 milliárd dollárt kellene visszafizetnie a pénzintézet 2008-as csődje nyomán brit és holland befektetőknek. A kormány ennek eddig nem tett eleget, de a március 26-i találkozót követően az izlandi kormány bizakodó volt az IMF hozzáállását illetően és úgy véli, hogy megkapják a következő hitel részletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.